La Voce Choir

Maleisië

Het koor werd in april 2006 opgericht door 30 koormuziekliefhebbers met als doel koormuziek te promoten en de cultuur van Maleisische koormuziek internationaal onder de aandacht te brengen. Onder leiding van Lim Hock Siong en Tang Hui Kung brengt La Voce Choir een breed repertoire van traditionele, folkloristische, klassieke en hedendaagse arrangementen, gezongen in verschillende lokale en vreemde talen.

La Voce Choir heeft sinds 2012 aan veel internationale concerten en concoursen deelgenomen in onder andere Korea, Japan en Spanje. In 2018 ontvingen zij het gouden diploma voor zowel Mixed Voice als Male Voice categorie in The 16th Malaysian Choral Eisteddfod international choir festival in Maleisië.

Tang Hui Kung
Dirigente Tang Hui Kung, studeerde in 1989 af aan de Seremban Chung Hua High School en studeerde vervolgens in 1992 als beste van haar klas af aan het Malaysian Institute of Arts, met als hoofdvak zang en als bijvak piano. In 1995 richtte ze samen met haar man Lim Hock Siong het eerste gitaarinstituut van Klang op; the Tarrega Guitar House en werd daar directeur.  Zij zet zich in voor de ontwikkeling van muziek en kunst.

Behalve directeur van Tarrega Music School, is mevrouw Tang ook muziekdirecteur en dirigent van verschillende (kinder)koorgroepen waaronder het Kidoasis Children Education Centre Kindergarten Choir en het Taman Rashna basisschool koor.