Jury 2022

CantaRode is een muziekfestival én een concours. Dit betekent dat er in het programma twee competitierondes zijn opgenomen. De deelnemende koren worden beoordeeld door een professionele internationale jury. Tijdens het festival van 2022 bestaat de jury uit:

Brady Allred (Verenigde Staten, voorzitter)

Artistiek directeur en dirigent van het Salt Lake Choral Artists met 200 zangers in Salt Lake City in Utah in de VS. Hij werkte als muziekdocent en directeur koorstudies aan de universiteit van Salt Lake City. Met zijn koren wordt hij regelmatig uitgenodigd om in binnen- en buitenland op te treden. Ook won hij diverse prijzen. Onder meer aan het Europees Grand Prix internationaal koor competitie en bij de Marktoberdorf Kamerkoor competitie.

Luc Anthonis (België)

Muzikant, harmonie- en koordirigent, muziekpedagoog en docent voor in diverse instrumenten. Hij is muzikaal leider en dirigent van diverse koren en ensembles in België, Letland en Italië en Oostenrijk. Sinds 2007 is hij verbonden aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium Antwerpen. Luc Anthonis is vast jurylid bij de internationale koorwedstrijd voor de jeugd te Neerpelt en van de provinciale koorwedstrijd van de provincies Antwerpen en West-Vlaanderen. Luc Anthonis wordt regelmatig gevraagd als jurylid bij diverse nationale en internationale koorwedstrijden.

John Fitzpatrick (Ierland)

Jarenlang was hij als artistiek directeur en festivalleider verbonden aan het beroemde Cork International Choral Festival in Ierland. Hij was ook directeur van de Cork School of Music en nauw betrokken bij Cork Culturele Hoofdstad van Europa in 2005. Hij is medeoprichter van de Ierse koororganisatie (AOIC) het Music Network. Ook is hij al vele jaren betrokken bij de The Choral Festival Network (CFN) en Europa Cantat. Hij treedt regelmatig op als jurylid bij koorfestivals. In 2010 ontving hij een eredoctoraat van University College Cork.