Jury

CantaRode is een muziekfestival én een concours. Dit betekent dat er in het programma twee competitierondes zijn opgenomen. De deelnemende koren worden beoordeeld door een professionele internationale jury. De jury voor het festival van 2021 moet nog worden samengesteld. Om een indruk te krijgen, de jury bestond in 2019 uit:

Brady Allred (Verenigde Staten, voorzitter)

Artistiek directeur en dirigent van het Salt Lake Choral Artists met 200 zangers in Salt Lake City in Utah in de VS. Hij werkte als muziekdocent en directeur koorstudies aan de universiteit van Salt Lake City. Met zijn koren wordt hij regelmatig uitgenodigd om in binnen- en buitenland op te treden. Ook won hij diverse prijzen. Onder meer aan het Europees Grand Prix internationaal koor competitie en bij de Marktoberdorf Kamerkoor competitie.

Luc Anthonis (België)

Muzikant, harmonie- en koordirigent, muziekpedagoog en docent voor in diverse instrumenten. Hij is muzikaal leider en dirigent van diverse koren en ensembles in België, Letland en Italië en Oostenrijk. Sinds 2007 is hij verbonden aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium Antwerpen. Luc Anthonis is vast jurylid bij de internationale koorwedstrijd voor de jeugd te Neerpelt en van de provinciale koorwedstrijd van de provincies Antwerpen en West-Vlaanderen. Luc Anthonis wordt regelmatig gevraagd als jurylid bij diverse nationale en internationale koorwedstrijden.

John Damsma (Nederland)

Koor- en orkestdirigent, arrangeur, koorcoach en jurylid op diverse festivals voor zowel koren als instrumentale ensembles. Artistiek leider Nederlands Koorfestival (NKF), Juryvoorzitter Nederlands Koorfestival (NKF), Lid artistieke commissie Europees  festival voor de Jeugd (EMJ) Neerpelt (Be), Jurylid EMJ 2016 – vocaal,  Lid artistieke commissie ‘CantaRode’, Jurylid Internationaal Jeugd Muziekfestival Bratislava.

Volker Hempfling (Duitsland)

Kerkmusicus en dirigent in Duitsland. Hij studeerde protestantse kerkmuziek, orgel en koordirectie in Herford en Keulen. In 1968 richtte hij in Keulen de ‘Kölner Kantorei’ op, gespecialiseerd in a capellamuziek. Van 1972 tot 1985 was Hempfling organist en cantor van de Lutherse dom in Altenberg. Ook dirigeert hij al vele jaren diverse koren. Hij gaf concerten door heel Europa en in Israël. Sinds 1985 is Hempfling ook docent aan onder meer de Muziekhogeschool/conservatorium Saarland en professor voor koordirectie aan de Robert Schumann Hogeschool in Düsseldorf. Hij gaf gastlessen in heel Europa en in de Verenigde Staten.

Bernie Sherlock (Ierland)

Internationaal bekend als koordeskundige, jurylid, workshopleider en uitvoerend docente. Zij heeft talloze internationale prijzen gewonnen voor haar uitvoering en interpretatie. Zij is de oprichter-dirigent van het veelvuldig bekroonde kamerkoor New Dublin Voices, dat algemeen wordt geprezen vanwege zijn innovatieve concertprogramma’s en optredens op televisie, radio en overage opnames. Het koor heeft prijzen gewonnen in wedstrijden in Hongarije, Finland, Frankrijk, Duitsland, Slovenië, België, Italië en Ierland. Sherlocks werk heft haar door heel Europa, de VS, Canada en China gebracht. Zij is docent muziek aan het TU-muziekconservatorium van Dublin en artistiek directeur van de jaarlijkse Internationale summer school voor dirigenten ‘Sing Ireland’. Ze heeft een BA in muziek behaald aan Trinitycollege in Dublin en masters en doctorale graden dirigeren.