Korallerna

Lund - Zweden

Korallerna is een gerenommeerd koor van jonge vrouwen uit Lund en staat onder leiding van Linda Alexandersson. Het koor werd in 1978 opgericht door Eva Svanholm Bohlin. De koorleden voeren een scala aan muziekstromen uit: klassiek en modern, sacraal en profaan. Korallerna heeft een lange traditie van deelname aan internationale koorwedstrijden en staat op de 24e plaats van totaal 50 in de categorie vrouwenkoor in de World Ranking List van Interkultur. Het koor staat ook op de 114e plaats in de Interkultur’s 1000 toplijst.

In de zomer van 2014 won Korallerna een gouden medaille in de categorie Profane Muziek en een zilveren medaille in de categorie Vrouwelijk Kamerkoor tijdens de World Choir Games in Riga. Andere eerdere prestaties zijn twee gouden medailles in Sing’n’Joy Wenen 2012 en de eerste prijs in de categorie Heilige muziek in Cracovia Cantans, in Krakau 2011. Andere prestaties zijn twee gouden medailles in de World Choir Games in Xiamen, China 2006, en in de Grand Prix, drie jaar op rij (Grado – 2003, Rhodos – 2004 en Montreux – 2005).

Linda Alexandersson
Linda Alexandersson (1984) is componist, arrangeur en dirigent en sinds 2012 dirigent van Korallerna. Ze studeerde aan de Malmö Academy of Music en de Academy of the Arts in Reykjavik. Ze werkt als dirigent en freelance componist. In 2017 ontving Linda Alexandersson de dirigentenprijs tijdens Interkultur’s ‘Canta en Primavera 2017- Festival Coral Internacional’ in Malaga.