Vrouwenkamerkoor Hera

Nederland

Een passie voor het zingen van uitdagende muziek op hoog niveau verbindt de 12-16 zangeressen van vrouwenkamerkoor Hera. Het ensemble is 2019 opgericht door dirigente Raghna Wissink en gooit vanaf het eerste concert hoge ogen met een interessant, veelstemmig, klassiek en eigentijds a capella repertoire. De vrouwen verschillen in leeftijd en achtergrond en delen een zeer ruime zang- en koorervaring. Ze dagen elkaar uit om muzikaal initiatief te nemen, buiten hun comfortzone te stappen en samen hard te werken. Zo weten zij de soms complexe muziek te doorgronden en overtuigend over te brengen op hun publiek. Met delen uit het debuutprogramma ‘Fear thou not’ won Hera in februari 2020 het Vocaal Festival in Utrecht en werd bovendien publiekslieveling.

Voor 2023 ligt de focus op het Hanzejaar, een groots kerstprogramma en Hera’s eerste internationale contacten als deelnemer aan het CantaRode Internationaal Koorfestival. Hera werkt intensief samen met Nederlandse componisten en laat zich graag uitnodigen door bijzondere opdrachtgevers, waaronder de Stichting Stolpersteine.

Raghna Wissink
Dirigente Raghna Wissink (1988) ontdekt als kind haar passie voor muziek, zingen en dirigeren bij de Koorschool Midden-Gelderland in Ede. Op haar vijftiende wordt ze dirigent van haar eerste kinderkoor. Zij werkt al jaren met veel plezier als docent met de jonge, getalenteerde zangers van de Nationale Koren. Naast dirigeren is Raghna met regelmaat te horen als zangeres, zowel in professioneel ensembleverband en als soliste.