Eller Girl’s Choir

Tartu - Estland

Dit koor is opgericht in 2010 toen het Heino Eller Tartu Music College startte met een koorstudio. Het bestaat uit vrouwen tussen 17 en 24 jaar die studeren aan verschillende middelbare scholen of universiteiten in Tartu. De huidige leden van het koor zingen sinds oktober 2021 samen.

Deelnemen aan internationale wedstrijden en festivals is een belangrijk onderdeel van de activiteiten van het koor, naast concerten op school en in Tartu. Sinds 2013 won Eller Girl’s Choir diverse prijzen, waaronder een eerste prijs in Malta, Spanje en Ierland. In oktober 2021 vierde het koor haar tiende verjaardag en werd uitgeroepen tot’ Koor van het Jaar 2021’.

Het repertoire van het koor bestaat voornamelijk uit hedendaagse Estse en internationale koorwerken en Estse volksmuziek. De liefde voor het samen muziek maken, het creëren van een warme sfeer op het podium voor het publiek en elkaar en het genieten van elkaars gezelschap is de bindende kracht die het koor al die tijd bij elkaar heeft gehouden. De oprichter en chef-dirigent van het koor is Külli Lokko.

 

Külli Lokko is hoofddirigent van Eller Girls’ Choir en E STuudio Chamber Choir. In 2015 ontving zij de titel ‘Dirigent van het Jaar 2015’ van de Estse Koorvereniging en ‘Beste Dirigent’ bij ‘Canta al Mar’ in 2015 en ‘Seghizzi’ in 2016.