Stockholm Musikgymnasium Youth Choir

Stockholm - Zweden

De koorleden van het Musikgymnasium zijn in augustus 2020 begonnen met hun opleiding. Het koor bestaat uit de studenten van één natuurkunde- en één maatschappijleerklas. Op hun repertoire staan diverse werken a capella van oude en hedendaagse componisten, alsmede het Requiem van Mozart.

De verschillende koren van het Stockholms Musikgymnasium spelen een prominente rol in het muziekleven van Stockholm en zijn betrokken bij projecten met productiemaatschap-pijen, “Rikskonserter” en de Zweedse radio. Ze hebben concerten gegeven op het driejaarlijkse New Music Festival van Stockholm. Internationale contacten hebben geleid tot concertreizen naar onder andere Italië, Frankrijk, Duitsland, Polen, Hongarije, Finland, Estland, China en Zuid-Afrika.

Helene Stureborg
Helene Stureborg is al meer dan 30 jaar werkzaam als koordirigent en pedagoge aan het Stockholms Musikgymnasium/Kungsholmens gymnasium. De school is de toonaangevende koorschool voor studenten in de leeftijd van 16-19 jaar in Zweden. Sinds 2002 is zij ook dirigent van het Stockholms Musikgymnasium Kamerkoor. Het koor heeft verschillende prijzen gewonnen op buitenlandse concoursen en nam als een van de 24 uitgenodigde koren deel aan het WSCM2020 in Auckland.