Chamber Choir Ipavska

Vipava, Slovenië

Het Ipavska Kamerkoor is een groep zangers die de lange traditie van koorzang in de hoge Vipava vallei, in het westen van Slovenië, voortzet. Begonnen als een bescheiden zanggroep, is het uitgegroeid tot een koor met meer dan dertig zangers uit alle delen van de vallei.

Het repertoire van het koor omvat diverse muziekwerken, variërend van Sloveense volksmuziek tot gewijde muziek, waaronder veeleisende hedendaagse koorwerken, gecomponeerd door Sloveense en buitenlandse componisten. De zangers willen hun kwaliteit en ambitie tonen door het uitvoeren van nieuwe muziekstukken, geschreven door zowel Sloveense als buitenlandse componisten.

Het koor presenteert zijn kwaliteit door op te treden tijdens concerten en door deel te nemen aan verschillende wedstrijden in binnen- en buitenland. Het Ipavska Kamerkoor wil de kunst van het koorzingen koesteren en de prachtige muzikale ervaring delen met alle mensen die zich door de muziek in hun hart laten sluiten.

 

Damjana Vončina

Het koor staat onder leiding van Damjana Vončina. Zij studeerde musicologie aan de kunstfaculteit in Ljubljana, waar zij in 2002 afstudeerde. Momenteel is zij werkzaam als muzieklerares op een basisschool, waar zij ook drie kinderkoren dirigeert. Ze was zangeres van het Sloveens projectkoor (dirigenten Karmina Šilec en Stojan Kuret). Ze was assistent-dirigent van Gary Graden tijdens de Internationale Zangweek van Europa Cantat in Ljubljana (augustus 2007). In augustus 2008 werkte ze samen met prof. Max Frey uit Duitsland. In oktober 2017 en september 2018 werkte ze verder samen met Gary Graden. In Slovenië heeft ze verschillende prijzen gewonnen voor haar werk als koordirigent.

Facebookpagina Ipavska