Calmus Ensemble opent CantaRode

12 maart 2019

Een van de beroemdste vocaal ensembles van Duitsland – het Calmus Ensemble uit Leipzig – komt naar Kerkrade. Op donderdag 30 mei verzorgen de vijf zangers het openingsconcert van het Internationaal Koorfestival CantaRode, dat dit jaar voor de vijfde keer wordt gehouden. Tijdens het concert in Theater Kerkrade presenteren zich ook de festivalkoren, die aan het concours van CantaRode deelnemen.

Het Calmus Ensemble bestaat uit vier zangers en een zangeres, die klassiek geschoold zijn en door heel Europa en de Verenigde Staten optreden. Hun repertoire is zeer breed: van renaissance en barok tot romantiek en eigentijdse vocale muziek, waaronder ook pop en jazz. Ook zingen ze regelmatig werk dat speciaal voor hen is gecomponeerd. Homogeniteit, perfectie met een zekere lichtheid en veel humor zijn het handelsmerk van het Calmus Ensemble. Thuisbasis van het vocaal ensemble is de muziekstad Leipzig, na Berlijn een van de meest trendy steden van Duitsland en natuurlijk dé stad van de grote componist Johan Sebastian Bach.

Competitie
Naast optreden, zetten de vijf zangers zich ook regelmatig in voor workshops en masterclasses. Dat maakt dat Calmus perfect past bij het internationaal koorfestival Cantarode, dat dit jaar voor de vijfde keer in Kerkrade wordt gehouden. Tal van koren uit diverse delen van de wereld gaan tijdens het festival de muzikale strijd met elkaar aan. Na het openingsconcert met Calmus, vindt op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni in Theater Kerkrade het concours plaats tussen koren uit alle windstreken: van de Filipijnen tot Rusland en van Noorwegen tot Nederland. Zij worden door een internationale jury beoordeeld. Tijdens het vierdaags festival geven de koren ook diverse concerten in de Euregio.

Tickets
Tickets voor het openingsconcert zijn verkrijgbaar bij het Parkstad Limburg Theater Kerkrade