Inschrijving festival mei 2022 nu geopend

25 mei 2021

De volgende editie van het CantaRode Internationaal Koorfestival vindt plaats van 26 tot en met 29 mei 2022 in de Nederlandse stad Kerkrade. Het festival had eigenlijk deze maand moeten plaatsvinden, maar is vanwege de coronapandemie een jaar uitgesteld. De inschrijving voor het festival van 2022 is geopend. Koren uit de hele wereld zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor dit bijzonder festival met een concours, workshops en tal van optredens.

CantaRode heeft in korte tijd een belangrijke plek weten te veroveren op de internationale kalender van koorfestivals. Aan de afgelopen vijf edities deden meer dan vijftig koren mee van Canada tot Moskou en van Noorwegen tot de Filippijnen. Het gaat om amateurkoren, die professioneel met koormuziek omgaan. Dit kunnen mannenkoren zijn, dameskoren of gemengde koren. De koren kunnen inschrijven in de categorie ‘kamerkoren’ (12 – 32 zangers) of ‘grote koren’ (vanaf 33 zangers).

Internationale jury
Het hart van het festival bestaat uit een tweedaags concours, waarbij de koren door een internationale jury van naam worden beoordeeld. Daarnaast zijn er tal van concerten in de omgeving van Kerkrade, zowel in Nederland als in de vlakbij gelegen delen van België en Duitsland. Ook kunnen de koorzangers, maar ook andere belangstellenden deelnemen aan diverse workshops. Er is heel veel gelegenheid om zangers uit andere delen van de wereld te ontmoeten.

MOD-Festivals
Het Koorfestival CantaRode kenmerkt zich door een internationale samenwerking met het Koorfestival van Marktoberdorff in Zuid-Duitsland (MOD-Festivals), dat een week later plaatsvindt. Dit maakt het voor koren interessant om voor beide festivals in te schrijven. Kijk op onze website voor het inschrijfformulier en de voorwaarden om te kunnen deelnemen.