Openingsconcert CantaRode: Wat was het een feestje!

19 mei 2023

Het openingsconcert van het CantaRode internationaal koorfestival was een feestje. Een volle zaal met een enthousiast publiek dat heeft genoten.

De jonge zangers die aan de jeugdclinic van Maria Guinand uit Venezuela hebben deelgenomen, beten de spits af. “Granny” Maria, zoals ze zichzelf introduceerde, stond voor een groep kids die zichtbaar enthousiast en vol overgave datgene wat ze die middag van haar geleerd hadden, lieten horen en zien. Een staande ovatie van het publiek was zeer dik verdiend.

Het optreden van de deelnemers aan de workshop ‘Feel the Spirit’, het spirituele werk van John Rutter, dat door het gelegenheidskoor van 100 zangers, soliste Fenna Ograjensek, onder leiding van Brady Allred werd gebracht, boeide het publiek van begin tot einde. Een ongelooflijke prestatie van koor, solist en dirigent die zich dit indrukwekkende repertoire in zo’n korte tijd eigen hadden gemaakt.

De presentatie van de in de zaal aanwezige 13 koren zorgden voor veel reuring. De bühne veranderde in een ‘draaiend’ plateau waar alle koren alvast een voorproefje gaven van wat de jury de komende dagen tijdens de competitieronden kan verwachten. Wat een diversiteit in samenstelling van de koren, performance en zang.

De avond werd afgesloten met een optreden vanuit de zaal van alle koren. Bij menigeen bezorgde vooral het tweede liedje ‘An Irish blessing’ kippenvel.