Internationale zwaargewichten in jury CantaRode 2021

28 juni 2020

Muzikale zwaargewichten uit vijf verschillende landen vormen volgend jaar de jury tijdens CantaRode 2021. De zesde editie van het internationale koorfestival vindt van 13 tot en met 16 mei 2021 in de Nederlandse stad Kerkrade plaats.

De organisatie is er trots op dat het weer gelukt is om vijf musici van naam bereid te vinden om in de jury van het concours plaats te nemen. De jury van CantaRode 2021 bestaat uit Brady Allred, directeur en dirigent van de Salt Lake Choral Artists in de Verenigde Staten. Hij zal net als tijdens het vorige festival de rol van juryvoorzitter op zich nemen.

Een ander bekend gezicht in de jury is Luc Anthonis uit België. Hij muzikant, harmonie- en koordirigent en muziekpedagoog. Terug van enkele jaren weggeweest is Maria Guinand uit Venezuela, muziekhoogleraar aan de universiteit in Caracas en als dirigent en bestuurder een bekend gezing in de wereld van de koormuziek in Zuid-Amerika, maar ook verbonden aan UNESCO en de Internationale Federatie voor Koormuziek (IFCM).

Nieuwe gezichten in de jury zijn John Fitzpatrick uit Ierland en Ambroz Copi uit Slovenië. Fitzpatrick is in zijn geboorteland een absolute autoriteit op het gebied van koormuziek. Hij was onder meer jarenlang directeur van het beroemde koorfestival van Cork. Ambroz Copi won als jonge Sloveense musicus al vele prijzen. Hij doceert nu aan de Art Grammar School in Koper en dirigeert koren in Ljubljana.

Tijdens het vierdaagse CantaRode Internationaal Koorfestival zijn twee volledige dagen gereserveerd voor het concours. De deelnemende koren kunnen dan op verschillende momenten van zich laten horen en zich aan de jury presenteren. Er wordt niet alleen gelet op de muziek, maar er zijn bijvoorbeeld ook prijzen voor de beste dirigent of voor het meeste vernieuwende programma.

Lees korte biografie van de juryleden van CantaRode ’21