Inschrijvingstermijn CantaRode verlengd tot 15 februari 2022

7 december 2021

De inschrijvingstermijn van het CantaRode Internationaal Koorfestival is verlengd tot 15 februari 2022. Aanvankelijk eindigde de inschrijvingstermijn op 15 december van dit jaar, maar vanwege coronapandemie hebben veel koren afgelopen jaar lange tijd niet kunnen repeteren. Omdat een goede voorbereiding voor een festival als CantaRode heel belangrijk is, is besloten de inschrijftermijn te verlengen.

Het zesde CantaRode Internationaal Koorfestival vindt plaats tijdens het Hemelvaartweekeinde van 26 -29 mei 2022. Koren uit alle delen van de wereld nemen het dan tijdens een tweedaags concours tegen elkaar op. Daaromheen is er gelegenheid om concerten te geven in de regio en zelf naar uitvoeringen van andere deelnemers te luisteren. Ook zijn er tijdens het festival diverse workshops.

Het festival vindt plaats in Kerkrade in Zuid-Limburg. Deelname aan het CantaRode Internationaal Koorfestival staat open amateurkoren die professioneel met koormuziek omgaan. Dit kunnen mannenkoren zijn, dameskoren of gemengde koren. De koren kunnen inschrijven in de categorie ‘kamerkoren’ (12 – 32 zangers) of ‘grote koren’ (vanaf 33 zangers). Ook koren van onderwijsinstellingen of muziekhogescholen mogen inschrijven. Tijdens het concours worden zij beoordeeld door een professionele jury.