Singer Pur sluit CantaRode 2022 af

1 mei 2022

Het bekende vocaal ensemble Singer Pur sluit op zondag 29 mei het CantaRode Internationaal Koorfestival in Kerkrade af. Kaartjes voor het concert zijn nu verkrijgbaar.

De wens om a capella te zingen als belangrijke focus in hun leven, was voor de oprichters van Singer Pur al vanaf hun schooltijd duidelijk: kort na hun vertrek realiseerden vijf voormalige leden van het beroemde jongenskoor van de Regensburger Domspatzen hun droom en richtten de groep Singer Pur op. Een liefdesaffaire bracht vervolgens een sopraan in hun gelederen.

Kort daarna in 1994 won het sextet met een ongebruikelijke combinatie van stemmen (een sopraan, drie tenoren, een bariton en een bas) de eerste prijs in de Deutscher Musikwettbewerb (de Duitse nationale competitie), een jaar later de felbegeerde Grand Prix voor vocale ensembles op de internationale Tampere Music Festival in Finland waardoor de weg werd gebaand om de leidende vocale groep van Duitsland te worden. Al snel zorgden televisie- en radio-optredens, cd-opnames, uitnodigingen voor grote festivals en concerten in bijna 60 landen voor een internationale carrière.

CantaRode Internationaal Koorfestival begint al op donderdag 26 mei. Alle dagen zijn er optredens van internationale topkoren. CantaRode is er erg trots op dat deze formatie optreedt tijdens het slotconcert van de zesde editie van ons koorfestival op zondag 29 mei in het Parkstad Limburg Theater in Kerkrade. Het concert van Singer Pur begint om 15.00 uur. Aansluitend wordt de winnaar van het koorfestival bekend gemaakt.

Singer Pur bestaat uit:
Claudia Reinhard sopraan
Christian Meister tenor
Markus Zapp tenor
Manuel Warwitz tenor
Jakob Steiner bariton
Felix Meybier bas

Kaartjes voor het slotconcert met Singer Pur zijn vanaf € 23,50 verkrijgbaar bij het Parkstad Limburg Theater.

Het ticket voor het slotconcert geldt tevens als passe-partout voor alle optredens in het Parkstad Limburg Theater. Op vertoon van het ticket bij het openingsconcert ontvangt u een polsbandje, waarmee u toegang heeft tot alle activiteiten (met uitzondering van de regieconcerten).

Let op: bewaar het ticket voor het slotconcert wel, want dat heeft u op zondag 29 mei uiteraard nog nodig! 

Koop kaartjes voor concert Singer Pur