Schrijf nu in voor Cantarode 2019

30 januari 2019

Het einde van de inschrijftermijn voor het Internationaal Koorfestival CantaRode 2019 nadert. Koren die willen deelnemen moeten zich zo snel mogelijk aanmelden. Inschrijvingen moeten in principe op 15 december 2018 binnen zijn.

CantaRode is een internationaal festival voor kamerkoren in Kerkade in Zuid-Limburg. Het festival vindt plaats van 30 mei tot en met 2 juni 2019. Het festival begint met een concert waarin alle deelnemende koren zich kunnen presenteren. Op dag 2 en dag 3 vinden er twee concoursrondes plaats. ’s Avonds zijn er concerten in de regio en een groot muziekfeest. Op de slotdag zijn er workshops en een slotconcert met bekendmaking van de prijswinnaars.

Tijdens het festival van 2018 was er een gedeelde eerste prijs voor het jong dameskoor Amaranthe uit Oudenaarde in België en het koor van de Maritieme Universiteit van Szczecin in Polen. Afgelopen jaar namen er ook koren uit Canada, Rusland en Nederland aan het concours deel. CantaRode hoopt dat het festival van 2019 weer net zo internationaal wordt.

CantaRode staat open voor alle amateurkoren of koren van universiteiten of hogescholen. Aan het festival kunnen kamerkoren deelnemen met een bezetting van 12 tot 32 zangers of grote koren van 33 of meer zangers. Aan het festival kunnen dameskoren, herenkoren en gemengde koren deelnemen. Het wedstrijddeel bestaat uit een verplicht programma en een vrije keuze-onderdeel.