Ontlading tijdens Singalong

2 juni 2019

Na de spanning van het concours was de ‘Singalong’ zaterdagavond een welkome ontlading voor alle zangers van CantaRode. Maandenlang hebben ze geoefend en gerepeteerd. Weken lang naar het festival toegeleefd. Vrijdag en zaterdag waren de beslissende dagen waarop de koren konden laten horen wat ze in huis hebben. Toen het concours eenmaal voorbij was, was het tijd voor feest. Dat werd zaterdagavond gevierd in de binnentuin van Abdij Rolduc.

Elk koor zong een lied uit z’n eigen land. Vaak kenden de andere koren dit ook en gingen spontaan meedoen. Tegen het einde van de avond was er eigenlijk nog maar één groot dat van geen ophouden wist. Dat is precies wat CantaRode beoogt: zangers uit alle delen van de wereld bij elkaar brengen via de universele taal van de muziek.

Zondag 2 juni is de laatste dag van het festival. Zo’n 90 belangstellenden van tientallen koren uit Nederland, België en Duitsland doen mee aan de workshop Carmina Burana. Om 16.00 uur is het slotconcert met een uitvoering van dit bijzondere werk. Dan worden ook de prijswinnaars van het concours bekend gemaakt.

Bekijk het uitgebreide foto-album