Inschrijving CantaRode 2019 gestart

30 januari 2019

5e Internationaal Koorfestival Cantarode

Komend voorjaar wordt in Kerkrade voor de vijfde keer het Internationaal Koorfestival CantaRode gehouden. Zangkoren uit binnen- en buitenland die aan het festival willen deelnemen, kunnen zich vanaf nu aanmelden. CantaRode 2019 vindt plaats van 30 mei tot en met 2 juni 2019.

Het Internationaal Koorfestival CantaRode ontwikkelt zich tot een niet meer weg te denken evenement in koorwereld. Het festival richt zich op kamerkoren die op een hoog niveau muziek willen maken. CantaRode bestaat uit vier onderdelen: een concours, workshops & masterclasses, concerten in de regio en een publieksevenement. Aan het festival kunnen koren met een bezetting van 12 tot 32 zangers deelnemen. Zowel mannen- en vrouwenkoren als koren met een gemengde bezetting die aan de voorwaarden voldoen, zijn van harte welkom. Het festival is bedoeld voor amateurkoren, waartoe ook koren van universiteiten, hogescholen of conservatoria worden gerekend.

 

Concours

CantaRode 2019 begint op donderdag 30 mei met een openingsconcert, waarbij alle deelnemende koren zich kunnen presenteren. Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni vinden twee competitierondes plaats. Tijdens de eerste ronde moet elk koor minstens vier werken uit verschillende periodes zingen. Hiertoe behoort ook een keuzewerk van een componist uit het land waaruit het koor zelf afkomstig is.

De volgende dag mogen de koren tijdens de tweede ronde hun programma helemaal zelf samenstellen. Dan is ook de inzet van muziekinstrumenten of solisten toegestaan. Een internationale professionele jury beoordeelt alle optredens. Tijdens het slotconcert op zondag 2 juni worden de winnaars bekend gemaakt. Koren kunnen tijdens het festival geldprijzen winnen, die variëren van 250 tot 1500 euro. Naast prijzen voor de drie beste koren, zijn er ook prijzen voor onder meer de beste dirigent en een publieksprijs.

 

Kerkrade en regio

Cantarode werd in 2014 voor de eerste keer gehouden. Thuisbasis van het festival is de Limburgse stad Kerkrade, die ook bekend is van andere grote muziekfestivals als het Wereld Muziekconcours en het Orlandofestival. Het concours van CantaRode vindt plaats in het geheel vernieuwde Parkstad Limburg Theater HUB. in het centrum van Kerkrade. Andere onderdelen van CantaRode vinden plaats in de 12e-eeuwse Abdij Rolduc of de omliggende regio. Omdat Kerkrade dicht bij zowel Duitsland als België ligt, is er voor de koren ook gelegenheid om zich tijdens concerten in de euregio internationaal te presenteren.

 

Inschrijven

Inschrijven voor CantaRode Internationaal Koorfestival kan tot en met 15 december 2018.

Download Reglement

Download Inschrijfformulier

 

Bekijk film 2018

Wil je al iets ervaren van de sfeer van Cantarode? Bekijk dan de film van het festival van 2018