Belofte ingelost: Prijs voor Amaranthe

30 januari 2019

Belofte maakt schuld. Zelfs als je er een paar honderd kilometer voor moet rijden. En dus ging een delegatie van het bestuur van CantaRode zondag 16 december op pad naar het Vlaamse Oudenaarde, om daar de verdiende prijs te overhandigen aan het jong dameskoor Amaranthe.

Het koor won tijdens de afgelopen editie van CantaRode ex aequo de eerste prijs van ons vierde Internationaal Koorfestival. De organisatie had echter maar één beker beschikbaar. Die werd meegegeven aan de andere winnaar, het koor van de maritieme universiteit uit Szczecin in Polen. Aan de zangeressen van Amaranthe werd beloofd dat zij hun prijs op een later moment zouden krijgen.

Na de première van hun trits kerstconcerten in een overvolle Sint-Jozefkerk in thuisbasis Oudenaarde werd de prijs zondag uitgereikt. In het uur daarvoor hadden de zangeressen van Amaranthe tijdens een fantastisch concert wederom bewezen dat zij de eerste prijs meer dan waard zijn. De ‘beker’ werd dan onder luid applaus door dirigent Johannes Dewilde in ontvangst genomen.