7e editie van CantaRode Internationaal Koorfestival grootste ooit!

24 maart 2023

Met 13 deelnemende koren uit 10 verschillende landen wordt de 7e editie de grootste ooit in de geschiedenis van ons festival. Het groot aantal zangers dat zich heeft aangemeld voor de workshops laat zien dat velen actief bezig zijn met zingen. Ik ben trots op de groei van CantaRode, een groeibriljant in Kerkrade en omgeving”, concludeert Jo Schlangen, wethouder. “Vandaar dat dit Internationaal Koorfestival op onze steun kan rekenen.”

“Het bestuur heeft, samen met een trouwe schare vrijwilligers, de afgelopen maanden alle zeilen bijgezet om weer een festival van formaat te organiseren. Bovendien kunnen wij weer rekenen op steun van de gemeente Kerkrade, hetgeen wij zeer waarderen”, aldus Peter Thomas, voorzitter.

Naast de twee competitieronden voor de koren zijn er diverse workshops, diverse regioconcerten met de deelnemende en lokale koren uit Zuid-Limburg op vrijdagavond en een groot koorfeest (Sing Along) in het centrum van Kerkrade op zaterdagmiddag en -avond. Dion Ritten, artistiek directeur: “De kers op de taart is voor ons het optreden van VOCES8, een internationaal beroemd ensemble uit Londen. Wij zijn er, samen met Parkstad Limburg Theaters, in geslaagd hen te boeken voor ons slotconcert.”

Op naar 10 jaar CantaRode
Peter Thomas: “CantaRode kijkt uit naar een bijzonder muzikaal Hemelvaartsweekend en legt met deze editie tevens een stevig fundament voor haar 10 jarig jubileum in 2024!”

Luister, geniet en zing met ons mee en Beleef Kerkrade!