Nieuw koorrepertoire na coronatijd

Zaterdag 22 januari 2022:

Workshopdag in Abdij Rolduc (Kerkrade)

Veel koren hebben de afgelopen maanden niet kunnen repeteren door de coronapandemie. Nu mag het weer en hoe begin je dan? Waar begin je mee? Pak je de draad van het oude repertoire weer op of is dit het moment om met iets nieuws en vernieuwends te beginnen?

CantaRode biedt op zaterdag 22 januari een workshopdag over nieuw koorrepertoire aan voor dirigenten en zangers. Een hele dag ontspannen samen zingen na de coronatijd en genieten van boeiend nieuw repertoire met veel verrassende composities van hedendaagse componisten. De dag wordt afgesloten met een openbare presentatie van de werken die tijdens de workshop geoefend zijn.

Jürgen Fassbender en Elke Janssens
De internationaal vermaarde musici Jürgen Fassbender (dirigent) en Elke Janssens (sopraan) presenteren tijdens de workshop twintig nieuwe en vernieuwende composities voor gemengde koren en voor mannen- en vrouwenkoor. Ook gaan ze in op stemvorming. Wat doet het met je stem als je een jaar of langer niet gezongen hebt? Hoe train je je stem weer?

De workshopdag vindt plaats op zaterdag 22 januari 2022 in Abdij Rolduc in Kerkrade. Het programma begint om 10.00 uur en wordt om 18.00 uur afgesloten met de openbare presentatie. Door de dag zijn er drie sessies van ieder twee uur, met tussendoor pauzes en een gezamenlijke lunch. De afsluitende presentatie is voor iedereen vrij toegankelijk. De voertaal tijdens workshop is Engels (of Duits?) Deelname aan de workshopdag voor dirigenten en koorzangers kost €45, inclusief lunch en bladmuziek.

Wat: Workshop nieuw koorrepertoire na coronatijd
Voor wie: dirigenten en koorzangers
Wanneer: Zaterdag 22 januari 2022
Waar: Abdij Rolduc, Kerkrade
Tijd: 10.00 uur – 18.30 uur
Kosten: € 45 p.p. (inclusief lunch en bladmuziek)

 

Aanmelden

Ben je enthousiast en wil je graag deelnemen? Vul dan onderstaand aanmeldformulier in.