Koorworkshop The Armed Man

De inschrijving voor de workshop is gesloten. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

De bekendste koorwerken van Karl Jenkins in één dag leren zingen? Dat kan tijdens het  CantaRode-Meezingproject op 25 en 26 mei 2022

Onder de bezielende leiding van de internationale topdirigent Brady Allred uit de USA zal gerepeteerd worden aan beroemde koorwerken uit o.a. het Stabat Mater en “The Armed Man: A Mass for Peace” van Karl Jenkins.

De uitvoering is tevens het openingsconcert van het CantaRode Internationaal Koorfestival 2022 en vindt plaats in het Parkstad Limburg Theater Kerkrade. De uitvoering zal begeleid worden door het Blazersensemble “HELICON”.

 

Repetities

De repetities vinden plaats op:

Woensdag 25 mei van 20:00 tot 22:30 uur en op donderdag 26 mei volgens onderstaande schema:

  • 09.30 – 11.00:    repetitie projectkoor
  • 11.00 – 11.20:    pauze
  • 11.20 –  12.30:    repetitie projectkoor
  • 12.30 – 14.00:    lunch
  • 14.00 – 16.00:    repetitie inclusief Helicon
  • 18.00 – 19.00:    doorloop in Parkstad Limburg Theater projectkoor en Helicon

Locatie van repetities is: Abdij Rolduc, Heyendallaan 82, 6464EP Kerkrade

Het inschrijfgeld bedraagt € 67,50,- inclusief luxe lunch en € 50,- exclusief lunch op donderdag 26 mei.

 

The Armed Man

The Armed Man: A Mass for Peace is een compositie voor solisten, koor en orkest van Karl Jenkins uit 1999. Hij schreef dit stuk voor het Royal Armouries Museum ter gelegenheid van de feesten naar aanleiding van het nieuwe millennium en het werd voor het eerst uitgevoerd op 25 April 2000 in Londen. Het werk wordt opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo crisis.

The Armed Man brengt de groeiende dreiging van een afdaling in oorlog in kaart, afgewisseld met momenten van reflectie en toont de verschrikkingen die oorlog met zich meebrengt. De mis eindigt met de hoop op vrede in een nieuw millennium, waarin “verdriet, pijn en dood kunnen worden overwonnen”.

 

Brady Allred

De Amerikaanse dirigent Brady Allred  is momenteel artistiek leider en dirigent van de Salt Lake Choral Artists, een regionale koororganisatie met vijf koren met in totaal ongeveer 350 zangers.

Naast de vele concert in de VS hebben de diverse koren van Allred internationale tournees gemaakt door Europa, Azië en Zuid-Amerika. Allred treedt ook regelmatig op als gastdirigent, jurylid bij nationale en internationale wedstrijden en clinicus bij nationale en internationale workshops. Hij is tevens jurylid van het Cantarodefestival 2022.

 

Ensemble Helicon

Het ensemble “HELICON” dat uit tien musici bestaat, werd in 1981 opgericht en repeteert iedere week onder leiding van Harry Ries in de plaatselijke muziekschool en dansschool Kerkrade (SMK). De kern van het ensemble is de traditionele dubbele kwintet-bezetting.  Naast de vele optredens in de Euregio heeft het ensemble ook enkele buitenlandse tournees achter de rug. In 2016 heeft het ensemble o.a. enkele concerten verzorgd in China.

 

Inschrijven

De inschrijving is gesloten. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Geef bij de inschrijving aan welke stem je zingt. (Sopraan, Alt, Tenor, Bariton of Bas.)

Geef ook aan of je wel of niet gebruik wilt maken van de lunch.

Inschrijfgeld aub overmaken op: IBAN: NL36 RABO 0302 6344 60 t.n.v. Stichting CantaRode onder vermelding van CantaRode Meezingproject Karl Jenkins.

Na inschrijving en ontvangst van het inschrijfgeld ontvang je de betreffende partijen digitaal.