Koor Vozrozhdeniye

Moskou, Rusland

Het gemengd koor Vozrozhdenie (dat renaissance betekend) bestaat dit jaar 25 jaar. In 1994 werd in Moskou de kathedraal van Christus-Verlosser herbouwd. Bij gelegenheid daarvan werd het Vozrozhdeniyekoor opgericht om de tradities van de Russische zangcultuur te laten herleven.

Het koor nam deel aan tal van festivals en concoursen in het buitenland. De meest recente reizen brachten de zangers naar Spanje, Macedonië, Italië, Estland, Duitsland, Nederland, Frankrijk en andere Europese landen. Het koor wordt het ‘toonaangevende creatieve koor van Moskou’ genoemd. Het koor zong op beroemde plaatsen, zoals de Christus-Verlosserkathedraal in Moskou, de Sint-Pieter in Rome, de kathedraal van Barcelona en de beroemde Mariakapel in Loreto (Italië).

Het koor is gespecialiseerd in a capellamuziek in verschillende muziekstijlen: van gewijde en klassieke muziek tot moderne muziek en jazz. Het huidige team zangers ontstond in 2014 uit hoofdzakelijk afgestudeerden van de technische universiteit van Moskou.

 

Marina Kuznetsova

De dirigent van het koor – Marina Kuznetsova – is een hooggekwalificeerde mentor en musicus met 35 jaar ervaring, waaronder tien jaar in het buitenland. Marina Kuznetsova is afgestudeerd aan de Russische Academie Gnesins en behaalde een certificaat aan de Duitse Managementacademie in Niedersachsen.