Kamerkoor Furiant

Wondelgem, België

Het kamerkoor Furiant werd in september 1995 opgericht door Steve De Veirman en werd zeer snel een uitgebalanceerd ensemble dat concerteert op hoog niveau. De naam ‘Furiant’ staat borg voor levendige expressie en een energiek musiceren door krachtige en enthousiaste jonge stemmen.

De zorg voor een klank-homogene groep staat centraal. Ook wordt veel aandacht besteed aan de technische ontwikkeling van elke individuele stem. Het repertorium geeft een overzicht van de hele meerstemmige muziekliteratuur. Het richt zich voluit op de kleuren en de expressiviteit van het kamerkoorrepertoire. Ook hedendaagse koorcomposities van componisten zoals bijvoorbeeld Eric Whitacre, Jake Runestad en Ola Gjeilo komen ruimschoots aan bod. In januari 2016 promoveerde Furiant naar de hoogste onderscheiding, de eredivisie tijdens de provinciale koorzangtoernooien. Sinds 2018 legt het koor zich ook meer toe op internationale toernooien en kon het zich klasseren in de hoogste tornooicategorie van INTERKULTUR, nl. de Champions Competition. Furiant is een koor met pit, met ambitie, en vooral met veel kippenvel-momenten!

Steve De Veirman

Steve De Veirman, dirigent van Furiant, startte zijn muzikale studies in 1982 op de Muziekacademie Emiel Hullebroeck te Gentbrugge. Daarna volgde hij hogere muziekstudies aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hij combineerde instrumentale opleiding in piano, cello, barokfluiten en zang met theoretische en pedagogische vaardigheden. Om zich in de koordirectie te bekwamen volgde hij les bij Florian Heyerick, Rudy Tas, Johan Van Bouwelen en Erik Van Nevel. Hij specialiseerde zich verder bij dirigent en componist Kurt Bikkembergs.

Website Furiant