Kamerkoor Muziekhogeschool Detmold

Detmold, Duitsland

Het Kamerkoor van de Muziekhogeschool uit het Duitse Detmold is een ensemble dat uit 40 zangers bestaat, die ambitieuze koormuziek van de renaissance tot de hedendaagse muziek willen maken. Het koor zingt met name a capellamuziek van de 19e eeuw tot en met hedendaagse koorwerken. Maar ook werken met begeleiding door een orkest behoren tot het repertoire. Het koor bestaat uit zangers met een gevarieerde achtergrond: zoals studenten voor muziekeducatie, kerkmusici, studenten die de zangopleiding volgen, geluidstechnici, orkestmusici, pianisten en studenten musicologie.

Het Detmold Kamerkoor heeft deelgenomen aan diverse prestigieuze internationale koorwedstrijden in Griekenland, Slowakije) en Duitsland. In 2012 won het ensemble de 1e prijs op het Internationaal kamerkoorfestival in Mosbach (Duitsland). In 2014 kreeg het koor de 1e prijs tijdens de negende Duitse Koorcompetitie in Weimar in de categorie gemende koren. Het Detmold Kamerk oor geeft regelmatig concerten en werkt veel samen met bekende dirigenten als Frieder Bernius and Stefan Parkman.

 

Anne Kohler

Het Detmold Kamerkoor staat onder leiding van professor Anne Kohler. Zij is hoogleraar koordirectie aan de Muziekhogeschool van Detmold. Naast lesgeven aan studenten koordirectie dirigeert zij zelf ook het kamerkoor van de universiteit en het vocaal ensemble Pop-Up. Kohler studeerde directie, piano en klassieke stem in Hamburg en Karlsruhe en volgde masterclasses bij mensen als Eric Ericsson, Frieder Bernius, Volker Hempfling and Tonu Kaljuste. Als gastdirigent heeft Kohler onder meer opgetreden met het SWR Vocaal Ensemble en het Berlijns radiokoor. Van 2003 tot 2011 dirigeerde ze de “Capella St Crucis,” uit Hannover, dat meerdere prijzen won.